מכשירי שמיעה לקשישים

צרו איתנו קשר

בעיית שמיעה בגיל המבוגר הינה בעיה שכיחה, במיוחד מעל גיל 80. על פי הנתונים המספריים, כשליש מבני 65 ויותר, סובלים מבעיות שמיעה בדרגה זו או אחרת. בעיה זו הינה חלק מתהליך הזיקנה הטבעי.

חלק מהסיבות לירידה בשמיעה יכולים להיות עקב דלקות, הצטברות שעווה או גורמים נוספים. בירידה בשמיעה אין לקשיש ברירה, אלא לנסות ולתקן בעיה זו.

אחד הפתרונות אשר מתאפשרים בעקבות הקדמה והרפואה המודרנית, הוא התאמת מכשירי שמיעה לקשישים, המיוצרים על פי רוב, בטכנולוגיה מתקדמת ומפותחת.

פגיעה זו, למרות היותה מרכיב וחלק מתהליך הזיקנה הטבעי, עלולה לפגוע באיכות החיים של הקשיש. חוסר האמונה בחוש השמיעה של עצמו, בשילוב ירידה משמעותית בחושים נוספים, מוסיפה על הרגשתו וחוסר בטחונו של הקשיש ביכולתו לבצע ולהבין מצבים הלקוחים מחיי היומיום.

ישנם קשישים, אשר מתקשים להתמודד עם ירידת שמיעה, ומעדיפים להפסיק את השתתפותם בדיונים ומצבים חברתיים מורכבים. התאמת פתרון ייחודי אשר יסייע לקשישים אלו, יכול לאפשר להם המשך חיים תקינים ומספקים, למרות הירידה בשמיעה, מכשירי שמיעה לקשישים יכול להוות פתרון מושלם עבור אוכלוסייה זו.

מכשירי שמיעה לקשישים

כאשר ישנה ירידה בשמיעה, יתקשו הקשישים בדיבור בטלפון, שמיעת טלוויזיה או רדיו בעוצמת קול נמוכה ובהשתתפות בשיחות ערות. כאשר מתגלית בעיה זו, כדאי לבצע אבחון מדויק באחת מהמרפאות המיוחדות אשר מיועדות לכך, או במכוני השמיעה. לפעמים יהיה על בן המשפחה או המטפל הקרוב, להתריע על מצב זה בפני הקשיש.

את בדיקות השמיעה מבצעים, לרוב, בחדר שקט ומבודד מרעשים. המטופל חובש על ראשו אוזניות ונשמעים באוזניו צלילים. המטופל צריך להרים את ידו כאשר הוא שומע את הצליל באחת משתי האוזניים. לפעמים, יהיה צורך בבדיקה נוספת, בו ישמע המטופל מילים ויצטרך לחזור עליהם. לעיתים נדירות, כאשר התוצאה אינה חד משמעית, יבוצעו אבחונים נוספים.

בעזרת בדיקה זו, אשר מתורגמת באופן ממוחשב, אפשר יהיה להגדיר את הירידה בשמיעה באופן מדיד ומדויק. בדרך כלל הירידה בשמיעה תוגדר על פי דרגות, מ 16 דציבלים, אשר תוגדר כירידה קלה ועד 90 דציבלים אשר יוגדרו כירידה קיצונית וקשה.

בדרך כלל, בדיקות שמיעה אלה ממומנות על ידי קופות החולים, שבנוסף גם מעניקות החזרים כספיים בגין מכשיר השמיעה עבור הקשישים (להרחבה: מכשיר שמיעה בחינם לקשישים). במכון שמיעה יוכלו גם להתאים את מכשיר השמיעה הספציפי, על פי צרכי המטופל, מבנה תעלת השמע וצרכיו התקשורתיים. במקרה הצורך, כדאי להתייעץ עם קלינאי תקשורת, אשר מבין בתחום ויכול לייעץ על פי המצב והצורך, על בסיס היכרותו עם מכשירי השמיעה השונים.

סוגים של מכשירי שמיעה לקשישים

ישנם מגוון מכשירי שמיעה בשוק, המתאימים לסוגי אנשים שונים ומבנים אנטומיים שונים של האוזן, על פי הצורך והפעילות בה רוצים לעסוק בחיי היומיום (דינו של בחור צעיר בעל בעיות שמיעה לא יהיה כדין קשיש אשר רוצה לשכלל את יכולות השמיעה שלו אל מול הטלוויזיה, למשל).

ישנם מכשירי שמיעה לקשישים מוסתרים בתוך האוזן היושבים בתוך תעלת השמיעה, וישנם כאלה הגלויים באופן חלקי או מלא. מעבר להתאמת מכשיר שמיעה הספציפי למטופל, גם המטופל צריך להתרגל למכשיר השמיעה. בדרך כלל, מכשירי השמיעה אשר יומלצו לקשישים יהיו מכשירים הממוקמים מחוץ לאוזן, וכאלה אשר תקופת ההסתגלות אליהם תהיה הקצרה ביותר.

לפעמים, יש צורך בתקופת הסתגלות למכשיר השמיעה, וזאת מכיוון שהוא מעביר את הקולות הנשמעים בעוצמות שונות, כמו גם רעש רקע, אשר לפעמים מהווים גירוי יתר על המוח. במקרה של קשישים, תקופת ההסתגלות עלולה להיות ארוכה וקשה יותר מהרגיל, אולם בסופו של דבר היא תתגמל בשמיעה טובה וביכולת לחזור לחיים חברתיים, יכולות אשר נשכחו זה מכבר.

צרו איתנו קשר

ד"ר סימה יום-טוב

ד"ר סימה יום-טוב

מייסדת המרכז למכשירי שמיעה בישראל, עם ניסיון עשיר מאד רפואת השמיעה ושיפור אורח חיים של כבדי שמיעה. מרצה בכנסים בתחום, מנהלת השתלמויות ופורומים מקצועיים במטרה להעשיר ולשפר את התחום.

תוכן עניינים

תודה

פנייתך התקבלה בהצלחה ותטופל בהקדם על ידי צוות האתר! עד שנחזור אליכם, מוזמנים בינתיים לקרוא מידע נוסף באתר

לקריאת המאמר »
074-7695653
לייעוץ ופתרונות שמיעה בתל אביב מדיקל סנטר >>