מוצרי שמיעה

תוכן עניינים

מכשירי שמיעה, הגברה והתראה מסייעים ללקויי שמיעה רבים לנהל חיים תקשורתיים, מלאים ופעילים, על אף הליקוי ממנו הם סובלים. הודות לחידושים הטכנולוגיים ולהתפתחות המחקר מוצע כיום בשוק מגוון רחב של מוצרי שמיעה המתאימים לליקויי שמיעה מסוגים שונים ובדרגות חומרה קלות עד קשות עמוקות.מוצרי שמיעה

מוצרי שמיעה ומכשירי שמיעה

מוצרי שמיעה ומכשירי השמיעה הינם מכשירים אלקטרוניים אשר מטרתם להעביר צלילים לאוזן שאינה מתפקדת בצורה תקינה. מכשירי השמיעה נחלקים למכשירים הפעולים בטכנולוגיה אנלוגית, דיגיטאלית וממוחשבת (המשלבת אלמנטים של שתי הטכנולוגיות).

בחירת מכשיר שמיעה נעשית לאחר אבחון של אודיולוג וקלינאי תקשורת ובהסתמך על אופי ליקוי שמיעה ומיקומו באוזן. בהתאם, שלושת הסוגים העיקריים של מכשירי השמיעה הינם מכשירים המתיישבים על האפרכסת, מכשירי שמיעה תוך אוזניים ומכשירי שמיעה קטנים במיוחד המותקנים בתעלת האוזן ואף בתעלת השמיעה.

ההבדלים המהותיים בין הסוגים הינם בטכנולוגיה בה הם פועלים ובמידת הבולטות והנראות שלהם. אולם חשוב מכך, הם נבדלים בפונקציות התפקודיות אותן הם ממלאים. לרוב, מרבית המכשירים הגדולים יותר מתיישבים מחוץ לאפרכסת ומתפקדים כמגבירי קול בלבד. לעומתם, רוב המכשירים הדיגיטאליים והמורכבים יותר מציעים גם מערכות לעיבוד צלילים, וויסות עוצמה והתאמת תכניות שמיעה בהתאם לצרכי האדם המשתמש בהם.

טלפון

בנוסף למכשירי השמיעה או מוצרי שמיעה, קיימים מוצרי ואביזרי שמיעה נלווים ותומכים נוספים המסייעים לאנשים הסובלים מליקויי שמיעה ברמות שונות להמשיך ולקיים תקשורת פעילה עם הסובבים אותם. דוגמה מצוינת לכך היא השימוש הכמעט אלמנטארי בטלפון לכבדי שמיעה והתאמתו בצורה מקסימאלית לרמת התפקוד השמיעתי של האדם.מוצרי שמיעה ומכשירים

בין מוצרי השמיעה ואביזרי העזר הבולטים המשמשים להגברה ולהתראה בשימוש בטלפון ניתן למצוא את המכשירים המתחברים הן לקו הביתי והן לנורות התראה הנדלקות או מהבהבות בעת קבלת שיחה ומגברים שונים המתחברים למכשיר הטלפון עצמו או לקו ומעלים את עוצמת השמע בעת השיחה או את עוצמת הצלצול.

מערכות FM

מערכות אלחוטיות אלו נועדו להפחית רעשי רקע ולצמצם את בעיית המרחק הבינאישי, המהווה לרוב מכשול בעבור אנשים המתקינים מכשירי שמיעה. מערכות ה-FM, מכילות מיקרופון (משדר) הקולט את הדיבור האנושי וממיר את גלי הקול לגלים חשמליים המשודרים למקלט.

גלים אלו מועברים למקלט בטכנולוגיית FM וזה מגביר את עוצמתם וממיר אותם חזרה לגלי קול להמשך תקין של פעולת השמיעה והעברתה למוח. ברוב המקרים בהם מתקין האדם מכשיר שמיעה יתחבר המקלט למכשיר בצורה פשוטה ואינטגראלית אולם במקרים אחרים הוא יפעל בצורה עצמאית ונפרדת.

מערכות FM נחלקות למערכות אישיות ולמערכות כיתתיות ומקנות נגישות לסביבה רועשת בעיקר בעת צפייה בטלוויזיה והאזנה למוסיקה, ניהול שיחה בינאישית במקום המוני, רועש או במתחם בו נוצר הד, שיחות טלפון, הרצאות ולימודים פרונטאליים, נסיעה ברכב ועוד.

מערכות ה-FM מיועדות הן לילדים ולסטודנטים הנדרשים לעקוב אחר מהלכי שיעור בכיתות גדולות ורועשות והן למבוגרים הנמצאים באופן תדיר במקומות רועשים ומתקשים בהבנת ובקליטת הדיבור.

מוצרי שמיעה בסל התקשורת

משרד הרווחה מעניק לכל אדם בעל ליקוי שמיעה מולד או שנוצר עד גיל 3, סל תקשורת הכולל החזר כספי בעבור רכישות אביזרי עזר לשמיעה , התראה, תקשורת ושיקום. החזר זה ניתן אחת לארבע שנים ומיועד למי ששמיעתו נפגעה בכ-70 דציבלים ויותר.מוצרי שמיעה ומכשירי שמיעה

סכומו של הסל עומד על כ-3,109 שקלים ומותנה בהשתתפות עצמית של בעל הליקוי בגובה 10% והאביזרים הכלולים בו מתעדכנים באישורו של קלינאי תקשורת ארצי בלבד .

בין האביזרים הכלולים בסל: מכשירי שמיעה, מערכת FM אישית, פעמון דלת מוגבר, גלאי עשן מהבהב, אינטרקום, מצלמה, מחשב נייד/נייח, מגבר צלצול לטלפון, שעון מעורר רוטט, ממיר דיגיטאלי עם כתוביות, טלפון נייד ועוד.

צרו איתנו קשר
ד"ר סימה יום-טוב
ד"ר סימה יום-טוב

מייסדת המרכז למכשירי שמיעה בישראל, עם ניסיון עשיר מאד רפואת השמיעה ושיפור אורח חיים של כבדי שמיעה. מרצה בכנסים בתחום, מנהלת השתלמויות ופורומים מקצועיים במטרה להעשיר ולשפר את התחום.

053-3524859
לייעוץ ופתרונות שמיעה