מכשירי שמיעה קטלוג

תוכן עניינים

מכשירי שמיעה קטלוגצריכים מכשיר שמיעה? המאמר הבא הוא בשבילכם. מכשיר שמיעה הוא מכשיר שמסייע לאנשים הסובלים מלקות שמיעה. קיימים סוגים שונים של מכשירי שמיעה ולכן יש להכיר את הסוגים השונים ולעבור התאמה של מכשיר שמיעה למטופל. 

מכשירי שמיעה קטלוג- מה זה?

מכשירי שמיעה הם מכשירים שהתפקיד שלהם הוא לשפר את יכולת השמיעה ולסייע לאנשים הסובלים מלקות בשמיעה. קיימים סוגים שונים ומגוונים של מכשירי שמיעה ביניהם מכשיר שמיעה קטן ונסתר בתעלת האוזן או מכשיר מאחורי האוזן המתחבר לאוזניה. תוכלו למצוא מכשיר שמיעה בטכנולוגיות שונות כמו מכשיר שמיעה אנלוגי, ממוחשב או דיגיטלי ולבחור מבין חברות שונות. 

איך מכשירי שמיעה עובדים?

במכשיר השמיעה קיימים מספר רכיבים אלקטרוניים שהופכים אותו למה שהוא-

  • מיקרופון קטן שתפקידו לקלוט את הצלילים בסביבה
  • מגבר שתפקידו להגביר את עוצמת הצלילים הנכנסים
  • רמקול שתפקידו לשלוח את הצלילים המוגברים אל האוזן
  • סוללה שתפקידו לספק אנרגיה לרכיבים האלקטרוניים במכשיר.

מכשירי שמיעה קטלוג- סוגי מכשירים

קיימים סוגים שונים של מכשירי שמיעה. ריכזנו לכם את המרכזיים וההבדלים ביניהם- 

  • מכשירי שמיעה בסיסיים- מכשירי שמיעה בסיסיים, כפי שניתן להבין משמם הם מכשירי השמיעה הפשוטים ביותר. את המכשירים האלה  ניתן לקבל ללא השתתפות עצמית או בהשתתפות עצמית נמוכה על ידי קופות החולים או על ידי מכוני שמיעה שיש להם הסכמים או הסדרים עם קופות החולים. מכשירי שמיעה אלה ייתנו מענה בסיסי ולא יותאמו למצבי האזנה קשים יותר. 
  • מכשירי שמיעה איכותיים- מכשירים אלה בעלי קפיצת מדרגה טכנולוגית לעומת מכשירי השמיעה הבסיסיים. מכשירים אלה בעלי הגנה מפני לחות, מאפשרים התחברות לאביזרים אלחוטיים, חיבור לאייפון ולמכשירי אנדרואיד של יצרניות מובילות, מתאימים לילדים. כמו כן מכשירים אלה מאפשרים תקשורת בין זוג מכשירים. מכשירי שמיעה איכותיים מאפשרים להתנהל בארוחות משפחתיות, להאזין למוסיקה, לנסוע ברכב, להנות מפגישות של אחד על אחד או במקומות שקטים, מאפשרים פעילות בחוץ, פעילות בבית, צפייה בטלוויזיה. 
  • מכשירי שמיעה מתקדמים- מכשירים אלה בעלי עלייה נוספת בסולם הטכנולוגיות. מכשירים אלה בעלי הגנה מפני לחות, מאפשרים התחברות לאביזרים אלחוטיים, חיבור לאייפון ולמכשירי אנדרואיד של יצרניות מובילות, מתאימים לילדים ומאפשרים תקשורת בין זוג מכשירים. מכשירי שמיעה מתקדמים מאפשרים להתנהל מארוחות משפחתיות, לשבת בכיף בבית קפה או מסעדה, יעילים במקומות הומי אדם וכן במקומות שקטים, מאפשרים האזנה למוסיקה, צפייה בטלוויזיה, יעילים בפגישות רבות משתתפים, פגישות אחד על אחד, פעילות בחות, נסיעה ברכב.  
  • מכשירי שמיעה פרמיום או עילית- מכשירים אלה בעלי רמת טכנולוגיה מהגבוהות ביותר. מכשירים אלה מאפשרים יכולת התמודדות אוטומטית ומהירה במגוון רחב של סיטואציות שמיעתיות ותקשורתיות. מכשירים בעלי הגנה מפני לחות, יכולת התחברות לאביזרים אלחוטיים, חיבור ישיר לאייפון או למכשירי אנדרואיד של יצרניות מובילות, מאפשרים תקשורת בין זוג מכשירים ומתאימים לילדים. מכשירי שמיעה פרמיום או עלית מאפשרים להתנהל מארוחות משפחתיות, לשבת בכיף בבית קפה או מסעדה, יעילים במקומות הומי אדם וכן במקומות שקטים, מאפשרים האזנה למוסיקה, צפייה בטלוויזיה, יעילים בפגישות רבות משתתפים, פגישות אחד על אחד, פעילות בחות, נסיעה ברכב.  

מכשירי שמיעה קטלוג- מכשירי שמיעה קטנים

מכשירי שמיעה קטנים, הם מכשירי שמיעה יעילים וטובים לא פחות ממכשירי שמיעה גדולים. עד לא מזמן היה ידוע שככל שמכשיר השמיעה גדול יותר כך הוא מאפשר עוצמות חזקות יותר, אך כיום, איכותו של מכשיר השמיעה לא נקבעת על פי גודלו. 

פיתוחי הטכנולוגיה הבלתי פוסקים, מאפשרים לפתח וליצור מגוון רחב של מכשירי שמיעה קטנים איכותיים ויעילים במיוחד. בין מכשירים שמיעה אלה ניתן למצוא אף מכשירים שמיעה נסתרים. 

אז מה ההבדל בין מכשירי שמיעה קטנים לגדולים? 

ההבדל בין מכשירי שמיעה קטנים לגדולים יותר בא לידי ביטוי בחזות הוויזואלית. מכשירי השמיעה הגדולים בדרך כלל ימוקמו מחוץ לאפרכסת האוזן ויהיו חשופים לעיני כל מי שיתבונן. לעומת זאת, מכשירי שמיעה קטנים הם מכשירים המותקנים במרכז האוזן או בתוך תעלת האוזן ולכם קשה לראות אותם בעין. 

מכשירי שמיעה קטלוג- התאמת מכשיר שמיעה למטופל

כפי שהבנו קיימים סוגים שונים של מכשירי שמיעה. לכל מטופל יתאים מכשיר שמיעה אחר וההתאמה תתבצע בהתאם לגורמים שונים. 

אז כיצד תתבצע התאמת מכשיר שמיעה למטופל?

  • רמת הירידה בשמיעה- הגורם הראשון שיבחנו הוא מה רמת הירידה בשמיעה של המטופל. למטופלים עם ירידות שמיעה קלות עד בינוניות יתאימו מכשיר שמיעה תוך אוזני או מכשיר שמיעה בהתאמה פתוחה (מכשיר הכולל צינורית דקה בתעלת האוזן). למטופלים עם ירידות שמיעה חמורות יותר ניתן להתאים מכשיר שמיעה מאחורי האוזן. 
  • קשיים הנלווים לירידה בשמיעה- הגורם השני שיבחנו להתאמת מכשיר שמיעה הוא קשיים הנלווים לירידה בשמיעה ביניהם סבילות נמוכה לרעשי רקע או לעוצמת קול חזקה ועוד. 
  • תפקוד מוטורי ומצב ראייה- הגורם השלישי שיש לקחת בחשבון הוא התפקוד המוטורי ומצב הראייה של המטופל. לשם כך יש להכניס ולהוציא את מכשיר השמיעה מהאוזן של המטופל ולשים סוללה קטנה. 
  • מצב רפואי של האוזן- גורם נוסף הוא המצב הרפואי של האוזן. כלומר, האם למטופל יש נטייה לדלקות אוזניים, האם יש לו הפרשת שעווה מוגברת ועוד. כל אלה ישפיעו על המכשיר שיתאים למטופל. 
  • אורח החיים והצרכים התקשורתיים של המטופל. 

חשוב מאוד לוודא שהאדם שמתאים למטופל את מכשיר השמיעה הוא אדם בעל ניסיון וידע בתחום האודיולוגיה ובמכשירי שמיעה. כמו כן, ההמלצה שלנו היא לבחור בסוכנות קרובה לבית, שכן תחזוקה של מכשיר שמיעה מצריכה ביקורים חוזרים. 

שימו לב כי לפני התאמה למכשיר שמיעה יש לבצע בדיקה אצל רופא אף אוזן גרון ובדיקת שמיעה עדכנית. 

קראו עוד: לקות שמיעה בקרב קשישים

מכשירי שמיעה קטלוג- הסתגלות

מכשיר שמיעה הוא מכשיר שיש להסתגל אליו בהדרגה. מהסיבה הזו, ההתאמה למכשיר השמיעה מתבצעת בשלבים עד שמגיעים לתוצאה הרצויה. 

בדרך כלל, בהתחלה הכיוון של מכשיר השמיעה יהיה חלש. בהמשך, כאשר המטופל יסתגל למכשיר השמיעה שלו תינתן הגברה נוספת. יש לקחת בחשבון שבהתחלה הצלילים נשמעים שונה ממה שרגילים ולוקח זמן להתרגל לכך. עם הזמן כישורי ההאזנה משתפרים. 

מכשירי שמיעה קטלוג- האם מכשיר שמיעה פותר את הקושי?

חשוב להבהיר כי מכשיר שמיעה אינו פותר את הקושי השמיעתי במלואו, אלא מסייע לתפקודו של אדם לקוי שמיעה. מכשיר שמיעה לא הופך אדם עם פגיעה בשמיעה לאדם ששמיעתו תקינה, מאחר וקיימים מצבים מסוימים בהם אינו יכול לתת מענה מלא. לדוגמא, במצבי האזנה קשים, כלומר מצבים בהם יש רעש רב ברקע או בהם יש  מספר דוברים שונים, מכשיר השמיעה לא בהכרח יצליח לקלוט את כל הרעשים בו זמנית ולא ייתן מענה מלא למטופל. 

כמו כן יש לקחת בחשבון, כי אצל מטופלים בעלי יכולת הבנת דיבור ירודה (בעיקר אצל מטופלים מבוגרים, אך יכול להיות גם בקרב מטופלים אחרים מסיבות שונות), עדיין יהיו קשיים בהבנת דיבור גם עם מכשיר שמיעה. 

על מנת להפיק את התועלת ממכשיר השמיעה, חשוב מאוד להיות ערים למוגבלות ולהיעזר באביזרי עזר נוספים, בהתאם לצורכי המטופל. בנוסף יש להשתדל להיות בתנאי האזנה נוחים, לנטרל רעשי רקע, לבקש מהדובר להאט מעט את קצב הדיבור וכל דבר אחר שעלול לעזור, עד כמה שניתן. כמו כן, דבר נוסף שעלול לעזור הוא תאורה טובה יותר, שתאפשר להיעזר בחוש הראייה בצורה טובה יותר ולקלוט שפת גוף ושפתיים. 

צרו איתנו קשר
ד"ר סימה יום-טוב
ד"ר סימה יום-טוב

מייסדת המרכז למכשירי שמיעה בישראל, עם ניסיון עשיר מאד רפואת השמיעה ושיפור אורח חיים של כבדי שמיעה. מרצה בכנסים בתחום, מנהלת השתלמויות ופורומים מקצועיים במטרה להעשיר ולשפר את התחום.

התקשרו עכשיו!
לייעוץ ופתרונות שמיעה