מכשירי שמיעה מומלצים

צרו איתנו קשר

תוכן עניינים

מכשירי שמיעה מומלציםאיך בוחרים מכשירי שמיעה מומלצים? קיימים סוגים שונים של מכשירי שמיעה המתאימים לדרגות לקות שמיעה שונות ולמצבים שונים. יש לקחת בחשבון שההבדלים ברמות השונות של מכשירי השמיעה יבואו לידי ביטוי גם במחירים. על מכשירי שמיעה מומלצים נרחיב במאמר הבא. 

 

מכשירי שמיעה מומלצים- מהם מכשירי שמיעה?

מכשירי שמיעה הם מכשירים שמטרתם לשפר את יכולת השמיעה של אנשים שסובלים מפגיעה שמיעתית. מכשירי שמיעה פועלים על ידי מספר רכיבים אלקטרוניים. קודם כל במכשירי שמיעה קיים מיקרופון קטן. תפקידו של המיקרופון הוא לקלוט את הצלילים בסביבה. בנוסף מכשירי שמיעה כוללים מגבר שמיועד להגביר את עוצמת הצליליים הנקלטים על ידי המיקרופון. מלבד למגבר מכשירי שמיעה כוללים רמקול שתפקידו לשלוח את הצלילים המוגברים לאוזן. בנוסף מכשירי השמיעה כוללים סוללה שמספקת אנרגיה לרכיבים האלקטרוניים במכשיר. קיימים סוגי מכשירי שמיעה למבוגרים הפועלים בטכנולוגיות שונות. 

מכשירי שמיעה מומלצים- כיצד נבחר?

קיימים סוגי מכשירי שמיעה שונים, ברמות שונות המתאימים למצבים שונים. בדרך כלל מטופלים בעלי אורח חיים פעיל שמבלים שעות רבות מחוץ לבית ונפגשים עם אנשים רבים יבחרו במכשיר שמיעה מתקדם שמאפשר להם להתנהל במקומות רועשים והומי אדם. לעומת זאת מטופלים שמבלים את רוב שעות היום במקומות שקטים יוכלו להסתפק במכשירי שמיעה בסיסיים. הבחירה במכשיר השמיעה תתבצע על ידי התאמה ועל ידי העדפה אישית ותקציב של המטופל. 

 

מכשירי שמיעה מומלצים- איך הלקוח יידע שזה מומלץ?

על מנת לדעת אם בחרנו במכשירי שמיעה מומלצים שיהיו לנו נוחים וישמשו אותנו כהלכה יש לקחת בחשבון שני דברים- 

  • קלינאי תקשורת או האודיולוג שביצעו את בדיקת ההתאמה- מדובר באנשי מקצוע מנוסים שיודעים להמליץ ללקוח מה מתאים לו ואילו מכשירי שמיעה מומלצים עבורו- הן מבחינת רמת ירידת השמיעה, סוג לקות השמיעה והן מבחינת אורח חייו של הלקוח. 
  • הלקוח עצמו- לפני הרכישה הלקוח יוכל להתנסות במכשירי השמיעה השונים ולבחור את הנוח לו ביותר. כמו כן בדרך כלל לאחר הרכישה הלקוח יקבל את מכשיר השמיעה לתקופת ניסיון בה יבדוק שהמכשיר אכן משמש אותו בהתאם. 

 

מכשירי שמיעה מומלצים- התאמה 

הצורך במכשירי שמיעה יכול לנבוע מסיבות שונות. כל לקות שמיעה מסווגת בהתאם לדרגת חומרה אחרת. כאשר מבצעים בדיקת שמיעה ידרגו לנו את לקות השמיעה בהתאם למידת השמיעה של המטופל. לכל לקות שמיעה יש לבצע התאמה למכשיר שמיעה מתאים. 

על מנת להתאים את מכשיר השמיעה יש לבצע בדיקה אצל רופא אף אוזן גרון ובדיקת שמיעה עדכנית. כמו כן יש לקחת בחשבון מספר גורמים-

  • רמת הירידה בשמיעה
  • קשיים הנלווים לירידה בשמיעה 
  • תפקוד מוטורי ומצב ראייה 
  • מצב רפואי של האוזן 
  • אורח החיים והצרכים התקשורתיים של המטופל 

 

מכשירי שמיעה מומלצים- סוגים

קיימים סוגים שונים של מכשירי שמיעה-

  • מכשירי שמיעה בסיסיים

מכשירי שמיעה בסיסיים הם מכשירי השמיעה הפשוטים ביותר. ניתן לקבל מימון מלא על ידי קופות החולים עבור מכשירי שמיעה בסיסיים או לשלב השתתפות עצמית נמוכה. יש לשים לב שעובדים עם מכוני שמיעה שיש להם הסדרים עם קופות החולים במידה שרוצים להנות מההטבה. מכשירי שמיעה בסיסיים מעניקים מענה בסיסי ולא מתאימים למצבי האזנה קשים. 

  • מכשירי שמיעה איכותיים

מכשירי שמיעה איכותיים הם בעלי קפיצת מדרגה טכנולוגית. מכשירי שמיעה איכותיים מוגנים מפני לחות, מאפשרים להתחבר לאביזרים אלחוטיים כולל אייפון ומכשירי אנדרואיד של היצרניות המובילות. כמו כן מכשירי שמיעה איכותיים מתאימים לילדים ומאפשרים תקשורת בין זוג מכשירים. על ידי מכשירי שמיעה איכותיים ניתן להתנהל במקומות רועשים יחסית כמו ארוחות משפחתיות, האזנה למוסיקה, נסיעה ברכב, צפייה בטלוויזיה, פעילות בחוץ וכדומה. 

  • מכשירי שמיעה מתקדמים

מכשירי שמיעה מתקדמים הם בעלי עלייה נוספת בסולם הטכנולוגיות. מכשירי שמיעה מתקדמים מוגנים מפני לחות ומאפשירם חיבור לאביזרים אלחוטיים שונים, מתאימים לילדים ומאפשרים תקשורת בין זוג מכשירים. מכשירי שמיעה מתקדמים מאפשרים להתנהל במקומות רועשים אף יותר כמו ארוחות משפחתיות, ארוחות במסעדות, האזנה למוסיקה, צפייה בטלוויזיה, פגישות רבות משתתפים, פגישות פרטניות, פעילות בחוץ, נסיעה ברכב וכדומה.  

  • מכשירי שמיעה פרמיום או עילית

מכשירי שמיעה פרמיום או עילית הם המכשירים הטובים ביותר שמאפשרים יכולת התמודדות אוטומטית ומהירה במגוון רחב של סיטואציות שמיעתיות ותקשורתיות. מכשירי שמיעה פרמיום או עלית מוגנים מפני לחות, מאפשרים להתחבר לאביזרים אלחוטיים, מאפשרים תקשורת בין זוג מכשירים ומתאימים לילדים. מכשירי שמיעה פרמיום או עלית מתאימים למצבים שמיעתיים מורכבים כמו ארוחות משפחתיות, ישיבה בבית קפה או מסעדה, מקומות הומי אדם וכן מקומות שקטים, מאפשרים האזנה למוסיקה, צפייה בטלוויזיה, יעילים בפגישות רבות משתתפים, פגישות אחד על אחד, פעילות בחוץ, נסיעה ברכב.  

  • מכשירי שמיעה קטנים

כשירי שמיעה קטנים הם מכשירים איכותיים ויעילים במיוחד שמאפשרים להנות ממכשיר קטן ונסתר.  ההבדל בין מכשירי שמיעה קטנים לגדולים בא לידי ביטוי בחזות הוויזואלית. מכשירי השמיעה הגדולים בדרך כלל ימוקמו מחוץ לאפרכסת האוזן ויהיו חשופים לעיני כל מי שיתבונן. לעומת זאת, מכשירי שמיעה קטנים הם מכשירים המותקנים במרכז האוזן או בתוך תעלת האוזן ולכם קשה לראות אותם בעין. 

מכשירי שמיעה מומלצים- כמה זה עולה?

קשה לענות באופן חד משמעי מה המחיר של מכשירי שמיעה מאחר שטווח המחירים הוא רחב ותלוי בגורמים שונים.

  • המחיר למכשירי שמיעה בסיסיים ינוע בין 1,000 ל-3,000 שקלים למכשיר שמיעה. במקרים רבים ניתן לקבל מכשירי שמיעה בסיסיים בהשתתפות עצמית נמוכה או ללא השתתפות עצמית כלל. 
  • המחיר למכשירי שמיעה ינוע בין 5,000 ל-6,000 שקלים למכשיר שמיעה. מכשירים אלה בדרך כלל יצריכו השתתפות עצמית של 3,500 שקלים ויותר. 
  • המחיר למכשירי שמיעה מתקדמים ינוע בין 7,000 ל-8,000 שקלים למכשיר שמיעה. מכשירים אלה בדרך כלל יצריכו השתתפות עצמית של 5,500 שקלים ויותר. 
  • המחיר למכשירי שמיעה פרמיום או עילית ינוע בין 9,000 ל-11,000 שקלים למכשיר שמיעה. מכשירים אלה בדרך כלל יצריכו השתתפות עצמית של 7,500 שקלים ויותר. 
צרו איתנו קשר
ד"ר סימה יום-טוב

ד"ר סימה יום-טוב

מייסדת המרכז למכשירי שמיעה בישראל, עם ניסיון עשיר מאד רפואת השמיעה ושיפור אורח חיים של כבדי שמיעה. מרצה בכנסים בתחום, מנהלת השתלמויות ופורומים מקצועיים במטרה להעשיר ולשפר את התחום.

חברות מכשירי שמיעה

קיימות חברות רבות של מכשירי שמיעה אשר לכל אחת יהיו מכשירי שמיעה שונים בעלי יתרונות וחסרונות משלהם. קיימים מכשירי שמיעה שונים המתאימים לדרגות לקות שמיעה

לקריאת המאמר »
074-7695653
לייעוץ ופתרונות שמיעה בתל אביב מדיקל סנטר >>