מכשירים שמיעה למבוגרים מיועדים למקרים בהם יש פגיעה בשמיעה. כאשר יש צורך במכשירי שמיעה יש לקחת בחשבון שיש צורך בהשקעה כספית יחסית גבוהה. עם זאת, ישנם מקרים בהם יש גורמים המסייעים במימון מכשירי שמיעה למבוגרים. מתי ניתן לקבל מימון מכשירי שמיעה ומה המחירים של מכשירי השמיעה? המאמר הבא הוא בשבילכם.
מכשירי שמיעה למבוגרים מחיר- מהם מכשירי שמיעה?
מכשירי שמיעה הם מכשירים שמטרתם לשפר את יכולת השמיעה של אנשים שסובלים מפגיעה שמיעתית. מכשירי שמיעה פועלים על ידי מספר רכיבים אלקטרוניים. קודם כל במכשירי שמיעה קיים מיקרופון קטן. תפקידו של המיקרופון הוא לקלוט את הצלילים בסביבה. בנוסף מכשירי שמיעה כוללים מגבר שמיועד להגביר את עוצמת הצליליים הנקלטים על ידי המיקרופון. מלבד למגבר מכשירי שמיעה כוללים רמקול שתפקידו לשלוח את הצלילים המוגברים לאוזן. בנוסף מכשירי השמיעה כוללים סוללה שמספקת אנרגיה לרכיבים האלקטרוניים במכשיר. קיימים סוגים שונים של מכשירי שמיעה הפועלים בטכנולוגיות שונות.
מכשירי שמיעה למבוגרים מחיר- מימון של משרד הרווחה
קיים מימון של משרד הרווחה עבור מכשירי שמיעה למבוגרים. מדובר בזכאות לסל תקשורת ממשרד הרווחה שמגיעה לאנשים שנולדו עם ליקוי שמיעה או שהתפתח להם ליקוי שמיעה עד גיל 3. הזכאות מגיעה החל מגיל 18 ועד לגיל הפרישה. במסגרת סל התקשורת הזכאים יקבלו החזרים כספיים אחת לארבע שנים עבור רכישה של אביזרי עזר לשמיעה. הסכום המקסימלי של ההחזר הכספי עומד על 3,109 שקלים. כמו כן על הנפגע חלה מחויבות של השתתפות עצמית בסך 10% לכל אביזר.
על מנת לממש את המימון של משרד הרווחה למכשירי שמיעה למבוגרים יש לפנות למחלקה לשירותים חברתיים ולמלא טופס מתאים. לטופס יש לצרף תמונה, תוצאות בדירת שמיעה, אישור רופא אף אוזן גרון ואישור על נכות רפואית מביטוח לאומי. שימו לב שעל מנת לקבל החזר כספי יש להציג קבלה מקורית או חשבונית מס.
מכשירי שמיעה למבוגרים מחיר- מימון של משרד הבריאות
גם למשרד הבריאות יש מימון של מכשירי שמיעה למבוגרים. המימון תקף למבוגרים מגיל 18 על ידי קופות החולים. המימון של משרד הבריאות תקף ניתן אחת לשנה עבור רכישת מכשיר אחר. הסכום של המימון הוא 851 שקלים לאנשים בין גיל 18 ל-64. החל מגיל 65 סכום המימון עולה ל3,000 שקלים עבור רכישה אחת לשלוש שנים.
על מנת לממש את המימון של משרד הבריאות למכשירי שמיעה למבוגרים יש לפנות לקופת החולית. יש להוסיף אישור רופא אף אוזן גרון של הקופה ולהציג קבלה מקורית או חשבונית מס. בדרך כלל המטופל יידרש לבחור במכשיר שמיעה של אחד הספקים שפועלים בהסדר עם קופת החולים.
שימו לב- אדם שמוכר על ידי ביטוח לאומי או משרד הביטחון כנפגע עבודה/ נפגע פעולות איבה/ נפגע צה"ל/ נפגע כוחות הביטחון/ נפגע תאונת דרכים/ נפגע פעולות הנאצים- לא יהיה זכאי למימון של משרד הבריאות עבור מכשירי שמיעה למבוגרים.
מכשירי שמיעה למבוגרים- מימון של קופות החולים
מלבד למימון של משרד הבריאות שמגיע דרך קופות החולים, קופות החולים עצמן מציעות מימון למכשירי שמיעה למבוגרים. המימון של קופות החולים הוא במסגרת ביטוחיהן והוא כולל השתתפות נוספת עבור רכישת מכשירי שמיעה למבוגרים.
לכל קופת חולים יש תנאים אחרים למימון והיא מציעה סכומים שונים לכן יש לברר זאת מול הקופה עצמה.
מכשירי שמיעה למבוגרים מחיר- התאמה
הצורך במכשירי שמיעה יכול לנבוע מסיבות שונות. כל לקות שמיעה מסווגת בהתאם לדרגת חומרה אחרת. כאשר מבצעים בדיקת שמיעה ידרגו לנו את לקות השמיעה בהתאם למידת השמיעה של המטופל. ליקוי שמיעה מזערי יתאפיין בירידה של עד 25 דציבלים ואילו ליקוי שמיעה חמור יתאפיין בירידה של מעל 70 דציבלים. לכן, לכל לקות שמיעה יש לבצע התאמה למכשיר שמיעה מתאים.
התאמת מכשירי שמיעה למבוגרים מתבצעת במכון אודיולוגי על ידי אדם בעל ניסיון בתחום האודיולוגיה ובמכשירי שמיעה. מומלץ לבחור במכון קרוב לבית מאחר שיש להגיע למספר ביקורות ולתחזק את מכשיר השמיעה.
על מנת להתאים מכשירי שמיעה למבוגרים יש לבצע קודם כל בדיקה אצל רופא אף אוזן גרון ובדיקת שמיעה עדכנית. כמו כן יש לקחת בחשבון מספר גורמים-
- רמת הירידה בשמיעה
- קשיים הנלווים לירידה בשמיעה
- תפקוד מוטורי ומצב ראייה
- מצב רפואי של האוזן
- אורח החיים והצרכים התקשורתיים של המטופל
קראו עוד: איך בנוי מכשיר שמיעה?
מכשירי שמיעה למבוגרים מחיר- אז כמה זה עולה?
קשה לענות באופן חד משמעי מה המחיר של מכשירי שמיעה למבוגרים מאחר שטווח המחירים הוא רחב ותלוי בגורמים שונים. ככל שמכשיר השמיעה יהיה מתקדם יותר כך המחיר שלו יהיה גבוה יותר. בדרך כלל מטופלים בעלי אורח חיים פעיל שמבלים שעות רבות מחוץ לבית ונפגשים עם אנשים רבים יבחרו במכשיר שמיעה מתקדם שמאפשר להם להתנהל במקומות רועשים והומי אדם. לעומת זאת מטופלים שמבלים את רוב שעות היום במקומות שקטים יוכלו להסתפק במכשירי שמיעה בסיסיים.
יש לשים לב שכאשר רוכשים מכשיר שמיעה המחיר נוגע למכשיר אחד ולא לזוג.
- המחיר למכשירי שמיעה בסיסיים ינוע בין 1,000 ל-3,000 שקלים למכשיר שמיעה. במקרים רבים ניתן לקבל מכשירי שמיעה בסיסיים בהשתתפות עצמית נמוכה או ללא השתתפות עצמית כלל.
- המחיר למכשירי שמיעה ינוע בין 5,000 ל-6,000 שקלים למכשיר שמיעה. מכשירים אלה בדרך כלל יצריכו השתתפות עצמית של 3,500 שקלים ויותר.
- המחיר למכשירי שמיעה מתקדמים ינוע בין 7,000 ל-8,000 שקלים למכשיר שמיעה. מכשירים אלה בדרך כלל יצריכו השתתפות עצמית של 5,500 שקלים ויותר.
- המחיר למכשירי שמיעה פרמיום או עילית ינוע בין 9,000 ל-11,000 שקלים למכשיר שמיעה. מכשירים אלה בדרך כלל יצריכו השתתפות עצמית של 7,500 שקלים ויותר.
קראו עוד: שאלות תשובות על מכשירי שמיעה