מחירי מכשירי שמיעה

צרו איתנו קשר

תוכן עניינים

מחירי מכשירי שמיעהמכשירי שמיעה הם מכשירים שנועדים לסייע לאנשים שסובלים מפגיעה בשמיעה. קיימים סוגים שונים של מכשירים שמיעה שנותנים מענה על צרכים אחרים וכך גם המחירים שלהם משתנים. על מכשירים שמיעה וכמה הם עולים נרחיב במאמר הבא. 

 

מחירי מכשירי שמיעה- מהו מכשיר שמיעה?

מכשיר שמיעה הוא מכשיר שהתפקיד שלו הוא לשפר את יכולת השמיעה ולסייע לאנשים הסובלים מלקות בשמיעה. קיימים סוגים שונים ומגוונים של מכשירי שמיעה ביניהם מכשיר שמיעה קטן ונסתר בתעלת האוזן או מכשיר מאחורי האוזן המתחבר לאוזניה. תוכלו למצוא מכשיר שמיעה בטכנולוגיות שונות כמו מכשיר שמיעה אנלוגי, ממוחשב או דיגיטלי ולבחור מבין חברות שונות. 

אך איך פועל מכשיר שמיעה?

במכשיר השמיעה קיימים מספר רכיבים אלקטרוניים שהופכים אותו למה שהוא-

  • מיקרופון קטן שתפקידו לקלוט את הצלילים בסביבה
  • מגבר שתפקידו להגביר את עוצמת הצלילים הנכנסים
  • רמקול שתפקידו לשלוח את הצלילים המוגברים אל האוזן
  • סוללה שתפקידו לספק אנרגיה לרכיבים האלקטרוניים במכשיר.

מחירי מכשירי שמיעה- סוגי מכשירים

קיימים סוגים שונים של מכשירי שמיעה. ריכזנו לכם את המרכזיים וההבדלים ביניהם- 

  • מכשירי שמיעה בסיסיים- מכשירי שמיעה בסיסיים, כפי שניתן להבין משמם הם מכשירי השמיעה הפשוטים ביותר. את המכשירים האלה  ניתן לקבל ללא השתתפות עצמית או בהשתתפות עצמית נמוכה על ידי קופות החולים או על ידי מכוני שמיעה שיש להם הסכמים או הסדרים עם קופות החולים. מכשירי שמיעה אלה ייתנו מענה בסיסי ולא יותאמו למצבי האזנה קשים יותר. 
  •  מכשירי שמיעה איכותיים- מכשירים אלה בעלי קפיצת מדרגה טכנולוגית לעומת מכשירי השמיעה הבסיסיים. מכשירים אלה בעלי הגנה מפני לחות, מאפשרים התחברות לאביזרים אלחוטיים, חיבור לאייפון ולמכשירי אנדרואיד של יצרניות מובילות, מתאימים לילדים. כמו כן מכשירים אלה מאפשרים תקשורת בין זוג מכשירים. מכשירי שמיעה איכותיים מאפשרים להתנהל בארוחות משפחתיות, להאזין למוסיקה, לנסוע ברכב, להנות מפגישות של אחד על אחד או במקומות שקטים, מאפשרים פעילות בחוץ, פעילות בבית, צפייה בטלוויזיה. 
  • מכשירי שמיעה מתקדמים- מכשירים אלה בעלי עלייה נוספת בסולם הטכנולוגיות. מכשירים אלה בעלי הגנה מפני לחות, מאפשרים התחברות לאביזרים אלחוטיים, חיבור לאייפון ולמכשירי אנדרואיד של יצרניות מובילות, מתאימים לילדים ומאפשרים תקשורת בין זוג מכשירים. מכשירי שמיעה מתקדמים מאפשרים להתנהל מארוחות משפחתיות, לשבת בכיף בבית קפה או מסעדה, יעילים במקומות הומי אדם וכן במקומות שקטים, מאפשרים האזנה למוסיקה, צפייה בטלוויזיה, יעילים בפגישות רבות משתתפים, פגישות אחד על אחד, פעילות בחות, נסיעה ברכב.  
  • מכשירי שמיעה פרמיום או עילית- מכשירים אלה בעלי רמת טכנולוגיה מהגבוהות ביותר. מכשירים אלה מאפשרים יכולת התמודדות אוטומטית ומהירה במגוון רחב של סיטואציות שמיעתיות ותקשורתיות. מכשירים בעלי הגנה מפני לחות, יכולת התחברות לאביזרים אלחוטיים, חיבור ישיר לאייפון או למכשירי אנדרואיד של יצרניות מובילות, מאפשרים תקשורת בין זוג מכשירים ומתאימים לילדים. מכשירי שמיעה פרמיום או עלית מאפשרים להתנהל מארוחות משפחתיות, לשבת בכיף בבית קפה או מסעדה, יעילים במקומות הומי אדם וכן במקומות שקטים, מאפשרים האזנה למוסיקה, צפייה בטלוויזיה, יעילים בפגישות רבות משתתפים, פגישות אחד על אחד, פעילות בחות, נסיעה ברכב.  

 

כיצד מתאימים מכשיר שמיעה למטופלמחירי מכשירי שמיעה- כיצד מתאימים מכשיר שמיעה למטופל?

כפי שהבנו, קיימים סוגים שונים של מכשירי שמיעה אשר עונים על צרכים אחרים. לכל מטופל יתאים מכשיר שמיעה אחר והתאמת מכשיר שמיעה למטופל תתבצע בהתאם לגורמים שונים. 

ישנם מספר גורמים שיש להתייחס אליהם בעת התאמת מכשיר שמיעה למטופל- 

  • רמת הירידה בשמיעה- הגורם הראשון שיבחנו הוא מה רמת הירידה בשמיעה של המטופל. למטופלים עם ירידות שמיעה קלות עד בינוניות יתאימו מכשיר שמיעה תוך אוזני או מכשיר שמיעה בהתאמה פתוחה (מכשיר הכולל צינורית דקה בתעלת האוזן). למטופלים עם ירידות שמיעה חמורות יותר ניתן להתאים מכשיר שמיעה מאחורי האוזן. 
  • קשיים הנלווים לירידה בשמיעה- הגורם השני שיבחנו להתאמת מכשיר שמיעה הוא קשיים הנלווים לירידה בשמיעה ביניהם סבילות נמוכה לרעשי רקע או לעוצמת קול חזקה ועוד. 
  • תפקוד מוטורי ומצב ראייה- הגורם השלישי שיש לקחת בחשבון הוא התפקוד המוטורי ומצב הראייה של המטופל. לשם כך יש להכניס ולהוציא את מכשיר השמיעה מהאוזן של המטופל ולשים סוללה קטנה. 
  • מצב רפואי של האוזן- גורם נוסף הוא המצב הרפואי של האוזן. כלומר, האם למטופל יש נטייה לדלקות אוזניים, האם יש לו הפרשת שעווה מוגברת ועוד. כל אלה ישפיעו על המכשיר שיתאים למטופל. 
  • אורח החיים והצרכים התקשורתיים של המטופל. 

חשוב מאוד לוודא שהאדם שמתאים למטופל את מכשיר השמיעה הוא אדם בעל ניסיון וידע בתחום האודיולוגיה ובמכשירי שמיעה. כמו כן, ההמלצה שלנו היא לבחור בסוכנות קרובה לבית, שכן תחזוקה של מכשיר שמיעה מצריכה ביקורים חוזרים. 

מחירי מכשירי שמיעה- מכשיר אחד או שניים?

אנשים רבים שואלים האם לרכוש שני מכשירים שמיעה או שניתן להשתמש במכשיר שמיעה אחד בלבד? התשובה לכך תלויה בשאלה האם קיימת לקות שמיעה בשתי האוזניים או רק באוזן אחת. במידה שלקות השמיעה קיימת רק באוזן אחת ניתן להסתפק במכשיר שמיעה אחד. אך במצב שקיימת לקות שמיעה בשתי האוזניים ותבחרו להשתמש במכשיר שמיעה אחד בלבד אתם עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך לאוזן ללא המכשיר. 

למעשה, כאשר אתם משתמשים במכשיר שמיעה אחד בלבד ללקות שמיעה בשתי האוזניים, האוזן בסופו של דבר תפסיק לתפקד ולאורך זמן יחולו בה שינויים בלתי הפיכים ביכולת שלה להעביר מידע למוח. תפקוד עם מכשיר שמיעה אחד במצב של פגיעה דו צדדית בשמיעה, יגרום לקושי בתפיסה מרחבית שמיעתית, קושי בהבנת דיבור ועומס על אוזן שאמורה לספק מענה לשני הצדדים. 

שני מכשירי שמיעה יאפשרו הבנת דיבור טובה יותר, התמצאות במרחב, זיהוי הקולות במרחב במיוחד אם תנאי ההאזנה קשים. שני מכשירי שמיעה חשובים לשמירה על יכולת הבנת הדיבור לטווח הרחוק. 

לכן, גם אם אתם שוקלים להשתמש במכשיר שמיעה אחד מבחינת כלכלית, מומלץ לרכוש שני מכשירי שמיעה זולים יותר מאשר אחד יקר יותר. 

קראו עוד: מה חובה לדעת לפני שרוכשים עזרי שמיעה?

מחירי מכשירי שמיעה- אז כמה זה עולה?

כפי שציינו, קיימים סוגים שונים של מכשירי שמיעה. לכן קשה לענות באופן חד משמעי מה המחירים של מכשירי שמיעה, שכן המחיר משתנה בהתאם לסוג המכשיר ולגורמים נוספים כמו החברה היצרנית, הסוכנות ממנה אתם רוכשים את מכשיר השמיעה, האחריות על המכשיר, השירות הטכני, התאמת המכשיר ועוד. 

ניתן לקבוע כי מכשירי שמיעה שנותנים מענה טוב יותר במגוון רחב של סיטואציות, יעלו יותר ממכשירי שמיעה בסיסיים שנותנים מענה בסיסי לצרכי המטופל. 

מחירי מכשירי שמיעה נעים בין מספר קטגוריות. ריכזנו לכם טווח מחירים עבור הקטגוריות השונות- 

  • מחירי מכשירי שמיעה בסיסיים ינועו בין 1,000 לבין 3,000 שקלים למכשיר שמיעה. במקרים רבים ניתן לקבל מכשירים אלה ללא השתתפות עצמית או בהשתתפות עצמית נמוכה על ידי קופות החולים. 
  • מחירי מכשירי שמיעה איכותיים ינועו בין 5,000 לבין 6,000 שקלים למכשיר שמיעה. השתתפות עצמית של מכשירים אלה תנוע סביב 3,500 שקלים ויותר. 
  • מחירי מכשירי שמיעה מתקדמים ינועו בין 7,000 לבין 8,000 שקלים למכשיר שמיעה. השתתפות עצמית של מכשירים אלה תנוע סביב 5,500 שקלים ויותר. 
  • מחירי מכשירי שמיעה פרמיום או עילית ינועו בין 9,000 לבין 11,000 שקלים למכשיר שמיעה. השתתפות עצמית של מכשירים אלה תנוע סביב 7,500 שקלים ויותר. 
צרו איתנו קשר
ד"ר סימה יום-טוב

ד"ר סימה יום-טוב

מייסדת המרכז למכשירי שמיעה בישראל, עם ניסיון עשיר מאד רפואת השמיעה ושיפור אורח חיים של כבדי שמיעה. מרצה בכנסים בתחום, מנהלת השתלמויות ופורומים מקצועיים במטרה להעשיר ולשפר את התחום.

מכשירי שמיעה מומלצים
מכשירי שמיעה מומלצים

איך בוחרים מכשירי שמיעה מומלצים? קיימים סוגים שונים של מכשירי שמיעה המתאימים לדרגות לקות שמיעה שונות ולמצבים שונים. יש לקחת בחשבון שההבדלים ברמות השונות של

לקריאת המאמר »
חברות מכשירי שמיעה

קיימות חברות רבות של מכשירי שמיעה אשר לכל אחת יהיו מכשירי שמיעה שונים בעלי יתרונות וחסרונות משלהם. קיימים מכשירי שמיעה שונים המתאימים לדרגות לקות שמיעה

לקריאת המאמר »
074-7695653
לייעוץ ופתרונות שמיעה בתל אביב מדיקל סנטר >>