אם אתם שואלים את עצמכם כמה עולה מכשיר שמיעה, כדאי לדעת שישנם סוגים שונים של איכויות הגברה וקלט קול, כמו גם טווחי מחירים מרמות בסיסיות ועד מכשירי שמיעה מקצועיים בהתאמה אישית. הנה המדריך המלא לבחירת מכשיר השמיעה שלכם, המשיכו לקרוא.
אם אתם מגוללים בגוגל מידע לגבי מחירי מכשירי שמיעה בימינו, תוכלו למצוא מגוון אדיר של מכשירי שמיעה בטווחי מחירים משתנים. בעוד שישנם מכשירי שמיעה סטנדרטיים בעלויות של כ-250 ₪ ומעלה, ישנם גם מכשירי שמיעה איכותיים שיעלו לכם 2,500 ₪ – 10,000 ₪ וגם יותר. הכול תלוי בסוג המכשיר ותכונותיו, עד כמה הוא מותאם לכם אישית, מה הגודל שלו, היכן מולבש ועוד. אם כך, כמה עולה מכשיר שמיעה וכיצד נקבע המחיר? המשיכו לקרוא.
סוגי מכשירי שמיעה נפוצים
מכשירי שמיעה הם דרך מצוינת לשפר את השמיעה, אך הם עלולים להיות יקרים. רגע לפני שנדבר על כמה עולה מכשיר שמיעה בימינו, חשוב שנכיר את הסוגים הנפוצים שקיימים בשוק ונחשבים אפקטיביים, אסתטיים ולא מסורבלים על האוזן. חלק מהסוגים הנפוצים של מכשירי שמיעה הם, למשל, מאחורי האוזן (BTE) – סוג זה מונח על האוזן החיצונית ומתאים מעליה או מאחוריה.
כמו כן, קיים גם מכשיר בתוך האוזן (ITE) – אלה קטנים יותר מ-BTE ומתאימים לחלוטין לתוך תעלת האוזן. בנוסף, תוכלו למצוא גם מכשיר בתוך התעלה (ITC) – הם קטנים יותר מ-ITEs ונחים בתחתית תעלת האוזן החיצונית. ולבסוף, המכשיר הרביעי הנפוץ שקיים כיום הוא מכשיר שנמצא לגמרי בתוך התעלה (CIC) – אלה קטנים מאוד ומציעים פתרון אסתטי ונוח במיוחד.
יש הבדלים בין מכשירי שמיעה דיגיטליים לבין אנלוגיים?
מכשירי שמיעה אנלוגיים הם מכשירים המשמשים להגברת הקול. מכשירים אלה מיועדים ללבישה בתוך או סביב האוזן בד"כ. מכשירי שמיעה דיגיטליים לעומת זאת, פועלים על ידי המרת גלי קול לאותות דיגיטליים. חשוב לדעת, כי מכשירי שמיעה אנלוגיים הם מכשירים אנלוגיים הממירים גלי קול לזרמים חשמליים ולאחר מכן, מגבירים את הצליל.
מכשירי שמיעה דיגיטליים הם מכשירים המעבדים צליל דיגיטלי לפני הגברה שלו. ההבדל העיקרי בין השניים הוא, שמכשירי שמיעה דיגיטליים יעילים יותר וכן ניתן גם לתכנת אותם כך שיתאימו לצרכים ולהעדפות אישיות. כמו כן, מכשירי שמיעה דיגיטליים בדרך כלל נוחים יותר וקלים יותר, מה שחוסך מהמשתמשים את כאבי האוזניים והסרבול הכרוך במכשירי שמיעה גדולים-מסורתיים.
כיצד נקבע מחיר מכשיר שמיעה?
מכשירי שמיעה אמנם עשויים להיות יקרים, אך המחיר נקבע על ידי גורמים רבים. עלות מכשירי השמיעה תלויה בסוג אובדן השמיעה, כאשר סוגים מסוימים של אובדן קשים יותר לטיפול מאחרים וסוגים מסוימים אינם ניתנים לטיפול כלל.
בנוסף, אם אתם שואלים כמה עולה מכשיר שמיעה בימינו, צריך לקחת בחשבון את התכונות שאתם רוצים שיהיו למכשיר השמיעה שלכם. אם אתם רוצים מכשיר Bluetooth או אם אתם צריכים מכשיר עם מיקרופונים מתקדמים, אז התכונות האלה יעלו את המחיר.
מדוע צריך מכשיר שמיעה עם BLUETOOTH?
אולי אתם תוהים מדוע תצטרכו מכשיר שמיעה עם BLUETOOTH. ובכן, התשובה פשוטה: להפוך את חייכם לקלים יותר. טכנולוגיית בלוטות' שימשה במשך שנים רבות לחיבור מכשירים ניידים וגאדג'טים אלקטרוניים אחרים. בלוטות' היא טכנולוגיה אלחוטית המשמשת לשיתוף נתונים בין שני מכשירים או יותר, כאשר מכשיר שמיעה עם בלוטות' מאפשר למרכיב לשלוט על הגדרות המכשיר. זאת, באמצעות אפליקציה ייעודית לסמארט-פון של המשתמש במכשיר.
האפליקציה הייעודית מאפשרת, בין היתר, שליטה על עוצמת השמע, תוכניות מכשיר מוגדרות וכולי. כמו כן, מכשיר שמיעה עם יכולת בלוטות' יהיה מועיל מכיוון שהוא יאפשר למשתמש להזרים צליל ישירות ממכשיר השמיעה למכשיר התומך ב-Bluetooth שלו. תכונה זו מאפשרת למשתמשים להאזין לתוכן אודיו ללא צורך לענוד אוזניות.
כמה עולה מכשיר שמיעה ומה תכונותיו השונות?
אם אתם שואלים כמה עולה מכשיר שמיעה להקלה על אובדן שמיעה, צריך לדעת שהמחירים נקבעים לפי התכונות שהמכשיר מציע למשתמשים בו. בעוד שישנם מכשירים אשר מציעים נטרול טנטון, מכשירים אחרים יציעו שמיעה מרחבית אוטומטית ב-360 מעלות.
כמו כן, חלק מהמכשירים מציעים תכונות כמו שיפור הבנה של דיבור בקבוצה של אנשים שמדברים בו-זמנית או ברעשי רקע, כמו גם תכונה של שיפור הבנת דיבור מוחלש תוך שמירה על תפיסה נוחה לדיבור חזק. מכשירים עם תכונות אלו עשויים לעלות כ-2,500 ₪ – 5,000 ₪ בממוצע.
תכונות נוספות ומחירים של מכשירי שמיעה
ישנם גם מכשירים אשר מאפשרים מעבר אוטומטי בין מצבים שקטים, כמו גם דיבור ברעש, נוחות שימוש ברעש, מוזיקה, דיבור ברכב ועוד. בנוסף, מכשירים מסוימים מציעים תכונות כמו חסימת הדהוד ורעשי רוח, מניעה של צפצופים באוזן, מספר ערוצים דיגיטליים הנע בין 5 ל-12 ומעלה וכולי.
אם אתם שואלים את עצמכם כמה עולה מכשיר שמיעה עם תכונות אלו, התשובה היא כ-3,500 ₪ – 6,500 ₪ ולעיתים גם יותר. לתשומת ליבכם, המכשירים הפשוטים שניתנים לרכישה בגוגל ב-250 ₪ לא יציעו חלק נכבד מהתכונות המתקדמות שציינו כאן.
כמה עולה בדיקה במכון שמיעה?
אם תבחרו לעבור בדיקת שמיעה דרך קופת החולים שלכם, הבדיקה תהיה חינמית. אבל יחד עם זאת, אתם חייבים לקחת בחשבון שהיא תהיה כרוכה בזמני המתנה ארוכים ותצטרכו לספק הפניה מרופא אף אוזן גרון.
אם תבחרו לעבור בדיקת שמיעה דרך מכון פרטי או מכון בהסדר עם קופת החולים, מחיר בדיקת שמיעה ינוע בין 250-100 ₪ (ללא הצורך בהפניה מהרופא שלכם). האם בדיקת שמיעה הכרחית לצורך התאמת מכשיר שמיעה? המשיכו לקרוא.
בדיקת שמיעה הכרחית להתאמת מכשיר שמיעה?
במילים פשוטות, התאמת מכשיר שמיעה היא כאשר אדם עובר בדיקת שמיעה ולאחר מכן מקבל המלצה על סוג מכשירי שמיעה שעליו לקבל בהתאם לצרכיו. מכשירי שמיעה עשויים להיות יקרים מאוד, ולכן חשוב למצוא את המכשיר המתאים לכם ולתקציב שלכם.
חשוב לדעת, מכשירי שמיעה מגיעים בצורות, גדלים ובמחירים שונים. ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת מכשיר השמיעה המתאים עבורכם, כגון צורת תעלת האוזן, התקציב ואורח החיים של המכשיר. ומכיוון שהבחירה במכשיר הנכון עשויה להיות מורכבת, חשוב לקבל אבחון וחוות דעת ממכון השמיעה הקרוב אליכם.
טיפים להתאמת מכשיר שמיעה
התאמת מכשיר השמיעה חשובה כדי להבטיח את חווית השמיעה הטובה ביותר. וחשוב לזכור, ישנם סוגים רבים ושונים של מכשירי שמיעה וחשוב לדעת איזה סוג אתם צריכים לפני שאתם יוצאים לקניות. זכרו, העלות של מכשירי שמיעה משתנה בהתאם לתכונות שצריך, ואיזה סוג של אובדן שמיעה יש לכם.
אם אינכם בטוח אילו תכונות עליכם לחפש בעת רכישת מכשיר שמיעה, אולי עדיף להתייעץ עם אודיולוג או רופא אף אוזן גרון. כמו כן, כדאי גם לשקול את עלות המכשיר, שתלויה בתכונות שהוא מציע, כמו גם את המשקל של המכשיר. כדאי לדעת, ישנם גם דגמים של מכשירי שמיעה שניתן לתכנת לפי ההעדפות וההגדרות האישיות. סוגים אלה של מכשירים עשויים לעלות יותר מאחרים, אך הם מספקים יותר נוחות במונחים של התאמת רמות עוצמת הקול, התאמות תדרים והגדרות חשובות אחרות.