כל מה שרציתם לדעת על מכשירי שמיעה זעירים

צרו איתנו קשר

ככל שהשנים עוברות האדם מצליח לפתח עוד ועוד טכנולוגיות שמאריכות את תוחלת החיים ולצד זה שומרות על איכות חיים גבוהה. הסטיגמה שיש על מכשירי שמיעה היא שמדובר במכשיר גדול ומסורבל, אך בשנים האחרונות פותחו מכשירי שמיעה זעירים אסתטיים שכמעט ואינם נראים לעין. במאמר זה ריכזנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת על מכשירי שמיעה זעירים.

מכשירי שמיעה זעירים – מאפיינים חשובים

ישנן המון פירמות שונות של מכשירי שמיעה, אך לא משנה איזו פירמה תקנו, ישנם מאפיינים חשובים שצריכים להיות במכשיר השמיעה שלכם על מנת שתהנו מאיכות שמיעה גבוהה:

  • 10K HD Sound – זה הוא מאפיין האומר כי מכשיר השמיעה מצויד במיקרופון הרגיל לקשת רחבה של צלילים המזהה יותר תדרים ומאפשרת לשמוע באופן צלול, נהיר וברור.
  • Scene Detect – זה הוא מאפיין האחראי על זיהוי הסביבה בה אתם שוהים והוא מסנן רעשים לא חשובים ולא רצויים. מאפיין זה מזהה תדרים של מכשירי חשמל, של מוזיקה המתנגנת בעוצמה גבוהה או אזור בו נושבת רוח חזקה ומבצע התאמות לסביבה זו; הוא מגביר צלילים חשובים כמו הקול של האדם איתו אתם מנהלים שיחה, ומנמיך את הצלילים שמפריעים לצלילים אלו להישמע באופן נהיר. איכותו של מאפיין זה קריטית במיוחד כאשר אתם מנהלים שיחת טלפון או שיחה פנים אל מול פנים כאשר איננו רוצים שדעתנו תוסח על ידי רעשי הסביבה שיקשו עלינו להקשיב לפרטנר שלנו.

מכשירי שמיעה זעירים – סוגים

מכשירי השמיעה הזעירים מתחלקים לשלושה סוגים:

  1. מכשיר שמיעה תוך אוזני (CIC – Completely in the canal) – מכשיר השמיעה הקטן ביותר המוסתר כל כולו בתוך תעלת האוזן המתאים ירידות שמיעה קלות עד בינוניות. את מכשיר זה ניתן לראות רק כאשר מביטים ישירות לתעלת האוזן והוא מומלץ בעבור אנשים בעלי תעלות אוזן צרות.
  2. מכשיר שמיעה בתוך תעלת האוזן (ITE – In the ear) – מכשיר שמיעה שנמצא ברובו בתוך תעלת האוזן הנמצא לכל אורכה של תעלת האוזן ומסתיים בתחילתה, ולכן הוא גם נראה לעין.
  3. מכשיר שמיעה בתוך האוזן (ITC – In the canal) – מכשיר קטן עד בינוני שלא בולט מחוץ לתעלת השמיעה אך נראה לעין יחסית בקלות. מתאים לאנשים בעלי בעיות שמיעה חמורות ולמבוגרים שמעדיפים שלא להתעסק עם החלקים של מכשירי השמיעה הזעירים.

מכשירי שמיעה זעירים – למי זה מתאים?

מכשירי שמיעה זעירים מתאימים לאנשים שרוצים לשמור על אסתטיות ודיסקרטיות מבלי להתפשר על נוחות. כפי שציינו מעלה, מכשיר שמיעה תוך אוזני מתאים לאנשים בעלי בעיות שמיעה קלות עד בינוניות ובעלי תעלת אוזן עם מבנה מתאים ואינו מומלץ לשימוש ילדים. לעומת זאת מכשיר שמיעה בתוך האוזן מתאים למגוון רחב יותר של בעיות שמיעה בכל הרמות.

לצפייה בקטלוג של מכשירי שמיעה זעירים לחצו כאן – https://pati-phone.co.il/%D7%9E%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%96%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D/

צרו איתנו קשר

ד"ר סימה יום-טוב

ד"ר סימה יום-טוב

מייסדת המרכז למכשירי שמיעה בישראל, עם ניסיון עשיר מאד רפואת השמיעה ושיפור אורח חיים של כבדי שמיעה. מרצה בכנסים בתחום, מנהלת השתלמויות ופורומים מקצועיים במטרה להעשיר ולשפר את התחום.

תוכן עניינים

תודה

פנייתך התקבלה בהצלחה ותטופל בהקדם על ידי צוות האתר! עד שנחזור אליכם, מוזמנים בינתיים לקרוא מידע נוסף באתר

לקריאת המאמר »
074-7695653
לייעוץ ופתרונות שמיעה בתל אביב מדיקל סנטר >>