כבדי שמיעה

תוכן עניינים

חוש השמיעה שלנו הנו הבסיס לתקשורת המתנהלת בין בני אדם. השמיעה עוזרת לילד ללמוד שפה ולפתח את מיומנויותיה, השמיעה מסייעת לאדם בתפיסת החוויות הבסיסיות ביותר, היא מסייעת לו לזהות אנשים ואובייקטים שונים בסביבתו הטבעית והקרובה, והיא מסייעת לו לשייך אותם לפי הקולות והצלילים שהם משמיעים.

אדם כבד שמיעה סובל מאובדן יכולת השמיעה באופן חלקי וברמות שונות של חומרה. שרידי השמיעה עדיין מתפקדים ומאפשרים לו להרכיב מכשירי שמיעה. (אנשים חירשים סובלים מאובדן שמיעה מוחלט ואינם יכולים להיעזר במכשירי שמיעה).

רוב רובם של האנשים כבדי השמיעה, שלא כמו חירשים, מסוגלים להסתדר בשיחות אישיות המתנהלות פנים אל פנים. זאת בעקבות יכולת קריאת דיבור בצורה טובה, אשר מתלווה לשרידי שמיעתם. מדובר ביכולות ניהול שיחה במקומות שקטים ולא הומים מאדם ורועשים מאוד.

קשיים של כבדי שמיעה

  • אנשים כבדי שמיעה אינם מסוגלים לנהל שיחה עם אחרים במקומות רועשים מכיוון שרעשי הרקע החזקים מסווים את קולות הדיבור של האדם אשר עומד ממולם.
  • אנשים כבדי שמיעה מנהלים שיחות גם בעזרת קריאת דיבור (קריאת שפתיים). לא תמיד ישנם תנאים מתאימים אשר מאפשרים קריאת דיבור, כגון מקומות בהם התאורה לקויה וקשה מאוד להבחין בתנועות השפתיים.
  • קשיים בדיבור בטלפונים סלולאריים- אנשים כבדי שמיעה מתקשים בכך מאוד מכיוון שיש ברקע רעש אלקטרוני אשר פוגם בשמיעה (רעשים אלה אינם מורגשים בקרב אנשים שומעים). אופן ההעברה של הקולות אינה ברורה ודרך המכשירים הסלולאריים לא ניתן לקרוא שפתיים.
  • אנשים כבדי שמיעה לא תמיד מסוגלים או מוכנים לחשוף את המגבלה בפני כולם.סימן קריאה
  • כאשר כבדי שמיעה מנהלים שיחה עם אחרים ולא מבינים את הנאמר, על פי רוב יבקשו לחזור שוב על הדברים, אולם לא תמיד כשהאדם השני חוזר על דבריו, הדברים נהיים ברורים יותר.
  • החברה האנושית לא תמיד מגלה סולידריות וסבלנות כלפי כבדי השמיעה.
  • כשאנשים כבדי שמיעה מוזמנים לראיונות קבלה לעבודה (כמו כל אדם אחר), פעמים רבות הריאיון הראשוני הוא ראיון טלפוני ואז מתגלה למעסיק בעיית השמיעה של המועמד לעבודה. פעמים רבות דבר זה עלול להרתיע את המעסיקים מלקבל אנשים עם ליקוי שמיעה לעבודה ואז מפסיקים את התהליך.
  • גם ביחסי עבודה כבדי השמיעה נתקלים בקשיים לא מעטים אשר עלולים לפגוע בהם. הם אינם מסוגלים לנהל שיחות באופן שוטף עם עובדים אחרים. את הקשיים האלה קשה מאוד להסתיר והם מורגשים מיד. אותו קושי ביכולת הדיבור עלול לתייג אותם בתוך סטיגמה של "יכולת עבודה מופחתת", מצב לא נעים שיכול להשפיע על הקידום המקצועי של האדם כבד השמיעה, מבלי שום אינדיקציה ליכולותיו ולכישרונותיו.

מכשירי שמיעה

אנשים כבדי שמיעה יכולים להרכיב על אוזניהם מכשירי שמיעה שמיועדים לרמות שונות של ליקויי שמיעה ויכולים לשפר את איכות השמיעה שלהם, וכמובן שגם את איכות חייהם. כיום ישנם מכשירי שמיעה קטנים מאוד שכמעט ולא מורגשים. מכשירים אלה נוחים להרכבה ונעימים למראה. המכשירים מפיקים צלילים באיכות גבוהה, מה שגורם לאנשים כבדי השמיעה להשתלב בחברה בצורה פשוטה.

מכשירי השמיעה מותאמים לרחשי הסביבה, מפחיתים את רעשי הרקע ומגבירים את תדרי הדיבור שבסביבה בצורה נעימה לשמיעה. על ידי אופן פעולת המכשירים יכולים כבדי השמיעה לשמוע בצורה איכותית וטבעית. בנוסף, המכשירים יכולים לשפר את הבנת הדיבור בסביבות רועשות.מכשיר שמיעה

כל מכשיר שמיעה כולל בתוכו חמישה מרכיבים-  מעטפת, מיקרופון, מגבר, רמקול וסוללה. המכשיר מותאם באופן אישי לכל אדם בהתאם לסוג הירידה בשמיעה, רמת החומרה שלה וצורת עקומת הירידה באיכויות השמיעה.

נוסף למכשירי השמיעה, גם מוצרי שמיעה אחרים כמו טלפון לכבדי שמיעה, מערכות FM ואביזרים נוספים יכולים לסייע ללקויי השמיעה לשפר את איכות השמיעה שלהם ולהבין את הצד השני ללא כל מבוכה.

צרו איתנו קשר
ד"ר סימה יום-טוב
ד"ר סימה יום-טוב

מייסדת המרכז למכשירי שמיעה בישראל, עם ניסיון עשיר מאד רפואת השמיעה ושיפור אורח חיים של כבדי שמיעה. מרצה בכנסים בתחום, מנהלת השתלמויות ופורומים מקצועיים במטרה להעשיר ולשפר את התחום.

053-3524859
לייעוץ ופתרונות שמיעה