השוואת מכשירי שמיעה

צרו איתנו קשר

ישנם סוגים רבים של מכשירי שמיעה זמינים עבור לקויי שמיעה. ניתן לסווג אותם לכמה קטגוריות עיקריות: אנלוגי ודיגיטלי, מכשירי שמיעה זעירים ומסורתיים. אם אתם מעוניינים לערוך השוואת מכשירי שמיעה, הגעתם למדריך הנכון, המשיכו לקרוא.

ישנם שני סוגים עיקריים של מכשירי שמיעה: אנלוגי ודיגיטלי. מכשירי שמיעה אנלוגיים הם הסוג הנפוץ ביותר של מכשירי שמיעה. הם משתמשים במיקרופון קטן כדי לאסוף קול ואז ממירים אותו לאות חשמלי שמוגבר ונשלח לאוזן. מכשירי שמיעה דיגיטליים, לעומת זאת, יכולים להיות יקרים יותר מאשר אנלוגיים, אך יש להם יותר תכונות ויכולים לספק איכות צליל טובה יותר. במהלך השוואת מכשירי שמיעה, תוכלו לברר גם מחירים, סוגי תכונות, את משקל המכשיר ועוד.

קצת על מכשירי שמיעה דיגיטליים ואנלוגייםמכשירי שמיעה קטלוג

בעת השוואת מכשירי שמיעה למיניהם, תגלו כי מכשירי שמיעה אנלוגיים הם זולים יותר במחיריהם, אבל הם עובדים על טכנולוגיה מיושנת ואינם יעילים בהגברת הסאונד כמו הדיגיטליים. מכשירי שמיעה דיגיטליים הם יקרים, אך יש להם תכונות טובות יותר ומספקים צליל ברור יותר מאלה האנלוגיים.

כאמור, מכשירי שמיעה דיגיטליים פועלים על ידי המרת גלי קול לאותות דיגיטליים ואז, מעבדים אותם לפני שליחתם לאוזן. תהליך זה מאפשר תכונות נוספות כמו מיקרופונים מתכווננים, ביטול רעשים, ביטול רעשי רקע, בקרת עוצמת הקול ועוד הרבה יותר.

סוגי מכשירי שמיעה שחשוב להכיר

ישנם שני סוגים של מכשירי שמיעה זמינים עבור לקויי שמיעה. הסוג הראשון הוא מכשיר שמיעה מאחורי האוזן (BTE) המוצמד לאוזן ויושב בפתח תעלת האוזן. כאשר תערכו השוואת מכשירי שמיעה תגלו כי, הסוג השני הוא מכשיר שמיעה בתוך האוזן (ITE). סוג זה של מכשיר שמיעה יושב ממש בתוך הכניסה לתעלת האוזן של האדם.

נכון להיום, שלוש הסוגים העיקריים של מכשירי שמיעה כוללים מאחורי האוזן (BTE), מקלט-בתעלה (RIC) ו-Completely-in-the-canal (CIC). מכשיר שמיעה BTE הוא הגדול ביותר ולעיתים קרובות ניתן לראות אותו על אוזנו של הלובש אותו. מכשיר שמיעה RIC קטן יותר בגודלו ומושם בתוך תעלת האוזן. הסוג הקטן ביותר של מכשירי השמיעה, CIC, יושבים בתוך התעלה עצמה מבלי לבלוט החוצה מהתעלה.

איך אדע איזה סוג מכשיר שמיעה מתאים לי?

מכשירי שמיעה מגיעים בצורות ובגדלים שונים, והם משתנים מבחינת תכונות ומחיר. במובן זה, סוג מכשיר השמיעה שאתם צריכים יהיה תלוי בצרכים שלכם, באורח החיים שלכם, בסוג בעיית השמיעה ובתקציב שלכם. מכשירי שמיעה אנלוגיים נחשבים אחד מהסוגים הנפוצים ביותר, והם למעשה מסוגלים להמיר גלי קול לאותות חשמליים. אלו, ניתנים להגברה ולעיבוד על ידי האוזן. סוגים אלה בדרך כלל זולים יותר מדגמים דיגיטליים, אך ייתכן שהם לא יהיו יעילים באותה מידה עבור אנשים עם לקויות שמיעה חמורות. מה עוד חשוב לדעת במהלך השוואת מכשירי שמיעה? המשיכו לקרוא.

למכשירי שמיעה דיגיטליים יש שבב מחשב הממיר צליל לאות דיגיטלי לפני שהוא מעובד על ידי האוזן. זה מאפשר לסוגים אלה של מכשירים לקבל איכות צליל טובה יותר ולהציע יותר תכונות כמו מיקרופונים כיווניים ותכונה להפחתת רעש, הפחתת רעשי רקע ועוד. בסופו של דבר, מכשירי שמיעה מגיעים בצורות ובגדלים שונים, אך ההבדל העיקרי ביניהם הוא כיצד הם מופעלים ומסייעים בחידוד השמיעה.

השוואת מכשירי שמיעה מסוג ITE ו-BTE

-באוזן (ITE): אלה קטנים ומתאימים לתוך תעלת האוזן של המרכיב אותם. הם פועלים בצורה הטובה ביותר אם יש לכם אובדן שמיעה קל עד בינוני באוזן אחת או בשתי האוזניים, אבל לא חמור מספיק כדי לדרוש מכשיר מתקדם יותר.

-מאחורי האוזן (BTE): אלה מתאימים מאחורי האוזן ומשתמשים בצינור כדי להיכנס לתעלת האוזן של המרכיב אותם. הם פועלים בצורה הטובה ביותר אם יש לכם אובדן שמיעה בינוני עד חמור בשתי האוזניים, אך לא חמור מספיק כדי לדרוש מכשיר מושתל.

מה ההבדלים בין שתל שבלול לבין מכשיר שמיעה?אוזן

השוואת מכשירי שמיעה תגלה בפניכם שהמכשירים זמינים בצורות ובגדלים שונים. הם יכולים להיות מצוידים בתכונות כמו Bluetooth, מיקרופונים כיוונים ועיבוד אותות דיגיטלי כדי להפוך אותם ליעילים יותר. חלק ממכשירי השמיעה מיועדים במיוחד לסוגים מסוימים של אובדן שמיעה בעוד שאחרים בעלי התאמה אוניברסלית. כמו כן, עבור מי שמכשיר שמיעה אינו מתאים למצבו הבריאותי, ישנה האפשרות של שתל שבלול בחלק מהמקרים.

שתל שבלול הוא מכשיר רפואי שיכול לעזור לאנשים עם ליקוי שמיעה. התקן זה עובד על ידי שליחת אותות אלקטרוניים לעצב השמיעה, שנמצא באוזן הפנימית. אותות אלה מגרים את העצב ועוזרים לאנשים לשמוע צלילים. מנגד, מכשיר שמיעה הוא מכשיר המגביר צלילים עבור אנשים עם אובדן שמיעה קל עד בינוני. אנשים עם ליקוי שמיעה חמור צריכים להשתמש בשתל שבלול במקום במכשיר שמיעה.

האם שתל שבלול מצריך ניתוח?

אכן כן, שתל שבלול מצריך ניתוח השתלה, כאשר המכשיר אלקטרוני יונח בניתוח מתחת לעור מאחורי האוזן. מכשיר זה מגרה את עצב השמיעה להשמיע צלילים עבור אדם שהוא חירש מאוד או כבד שמיעה. שתל שבלול אינו דורש סוללות או מקור חשמל ואינו נראה מבחוץ.

במילים אחרות, שתל שבלול הוא מכשיר כירורגי המושתל באוזן הפנימית. הוא מורכב ממיקרופון אשר קולט קול וממיר קולות לאותות חשמליים, מעבד דיבור חיצוני ומערך אלקטרודות הממריץ את עצב השמיעה. במהלך השוואת מכשירי שמיעה למיניהם, תגלו שההבדל העיקרי בין שתל שבלול למכשיר שמיעה הוא אופן הלבישה ואופן השימוש בהם. שתל שבלול מושתל בגוף המטופל בניתוח, בזמן שמכשירי שמיעה לובשים חיצונית על האוזן.

מה היתרונות של מכשירי שמיעה זעירים?

השוואת מכשירי שמיעה מראה תמונה חד משמעית – מכשירי שמיעה זעירים הם העתיד של טכנולוגיית השמיעה, לא פחות מזה. הם קטנים ודיסקרטיים, כלומר יכולים להיות משומשים על ידי אנשים שרוצים לחדד את שמיעתם מבלי להתפשר על הנוחות שלהם. מטבע הדברים, הם קטנים יותר ממכשירי שמיעה מסורתיים, כך שניתן לענוד אותם בפומבי מבלי למשוך תשומת לב למשתמש.

מכשירי שמיעה זעירים הם אפשרות מצוינת אם יש לכם אובדן שמיעה קל. הם קטנים ודיסקרטיים יותר ממכשירי השמיעה המסורתיים, מה שיכול להוות יתרון למי שרוצה לשמור על אובדן השמיעה בסוד. לא פעם, אנשים עשויים להיות מובכים עקב הירידה שלהם בשמיעה, מה שניתן לשמור רק עם הקרובים שלכם כשיש לכם מכשיר שמיעה זעיר.

האפקט של מכשירי שמיעה גדולים

מכשירי שמיעה הם חובה לאנשים עם קשיי שמיעה. הם עוזרים להם לשמוע טוב יותר וגם לשפר את איכות חייהם. אבל לפעמים, הם יכולים להיות לא נוחים או אפילו לגרום לכאבי אוזניים. גודל מכשיר השמיעה הוא אחד הגורמים העיקריים שעלולים לגרום לאי נוחות או כאבי אוזניים. אם הוא גדול וכבד מדי, הוא יכול להכביד על האוזן, מה שעלול לגרום לכאב אוזניים. זה נכון במיוחד לאלו שיש להם אוזניים רגישות או שיש להם תעלות אוזניים צרות.

גורם נוסף המשפיע על הנוחות והריפוי הוא סוג חומר מכשיר השמיעה (פלסטיק, סיליקון וכו'). מכשירי שמיעה העשויים מסיליקון נוחים יותר מאלה העשויים חומרים אחרים, מכיוון שהם רכים וקלים יותר ללבישה. כמו כן, הם קלים יותר לתחזוקה שוטפת.

אם אתם מתקשים למצוא את ההתאמה הנכונה למכשיר שמיעה, אולי הגיע הזמן לדבר עם אודיולוג או לבקר במכון שמיעה. כמו כן, עליכם להתייעץ עם אנשי מקצוע, אם אתם חווים אי נוחות או כאבי אוזניים בזמן השימוש במכשירי השמיעה שלכם.

צרו איתנו קשר

ד"ר סימה יום-טוב

ד"ר סימה יום-טוב

מייסדת המרכז למכשירי שמיעה בישראל, עם ניסיון עשיר מאד רפואת השמיעה ושיפור אורח חיים של כבדי שמיעה. מרצה בכנסים בתחום, מנהלת השתלמויות ופורומים מקצועיים במטרה להעשיר ולשפר את התחום.

תוכן עניינים

תודה

פנייתך התקבלה בהצלחה ותטופל בהקדם על ידי צוות האתר! עד שנחזור אליכם, מוזמנים בינתיים לקרוא מידע נוסף באתר

לקריאת המאמר »
074-7695653
לייעוץ ופתרונות שמיעה בתל אביב מדיקל סנטר >>