ישנם המון שיקולים שצריך להתייחס אליהם כשרוצים לבחור מכשיר שמיעה בין אם זה נראות, פונקציונליות, עמידות, מחיר וכן הלאה. כעת נסקור סוגים עיקריים של מכשירי שמיעה וננסה למפות את אותם שיקולים בהתאם.
אבל לפני שנתחיל, הנה ארבעה דגשים חשובים לבחירת מכשיר שמיעה
- על מכשיר השמיעה שלכם להיות מותאם לכם אישית. שימוש במכשיר אחר עלול לעשות יותר נזק מתועלת ולפגוע עוד יותר במערכת השמיעה העדינה.
- שימו לב שאתם רוכשים מכשיר שמיעה ממקור מקצועי ואמין שייתן מענה מקיף כולל התאמה אישית של המכשיר, ליווי ואחריות עליו.
- איכות מכשיר השמיעה תשפיע ישירות על זמן ההסתגלות אליו ועל איכות החיים שיעניק לכם. הקפידו לבחור מכשיר מתקדם ואיכותי שיתאים לשגרת החיים והצרכים שלכם.
- כדי להבין מהו המכשיר הנכון עבורכם, תצטרכו להתנסות בכל סוג. אף אחד מלבדכם לא יוכל לספר לכם מה תהיה חווית השמיעה שלכם בעזרתו.
מהם הסוגים העיקריים של מכשירי השמיעה הקיימים כיום?
- מכשיר שמיעה אנאלוגי שאינו עושה הבחנה בין רעשי רקע לקולות רלוונטיים כמו דיבור או מוזיקה, מגביר אותם לתוך האוזניים באותה המידה ועל כן לעיתים מבלבל את המטופל בהבדלה בין עיקר וטפל.
- מכשיר שמיעה דיגיטלי שמבוסס על הגדרות אישיות של המשתמש ומבדיל בין סוגי הרעשים, מכאן שמאפשר שמיעה איכותית יותר למשתמשים בו. זהו הסוג הנפוץ יותר מבין השניים והוא מיוצר בסגנונות שונים.
אילו סגנונות של מכשירי שמיעה ניתן למצוא בשוק?
- מכשירים בתוך תעלת האוזן – מכשיר המונח לחלוטין בתוך תעלת האוזן ומסייע באובדן שמיעה קל עד בינוני בקרב מבוגרים. מכשירים אלו עונים גם על הצורך בנראות מינימלית של המכשיר, אמנם הם אינם מגבירי השמיעה הכי חזקים שניתן לרכוש וגודל הסוללה הזעיר שלהם משפיע על חיי הסוללה.
- מכשיר שמיעה בתוך האוזן – מתאים לאובדן שמיעה קל עד חמור ויותר קל לטיפול מהמכשירים הזעירים בתוך התעלה. חיי הסוללה שלו ארוכים יותר והוא מיוצר בהתאמה אישית למבנה האוזן. מכשיר זה רגיש יותר לרעשי רוח.
- מכשירי שמיעה מחוץ לאוזן (מאחוריה) – מכשיר המתאים כמעט לכל הסוגים של אובדן שמיעה אך רגיש יותר לרעשי רוח ונראה לעין באופן בולט יותר מהאחרים.
ישנם סוגים נוספים שמומלץ להכיר לפני הרכישה של מכשיר שמיעה. אודיולוג מומחה יוכל לסייע בהתאמה נכונה לכל מקרה באופן פרטני.
המלצות אחרונות לפני קנייה
- המנעו מלרכוש מכשיר שמיעה מבעלי מקצוע שמבטיחים לכם חזרה לשמיעה מושלמת. לצערנו אין כזו אפשרות עדיין וייתכן שמדובר בנוכלים.
- הבינו שמדובר בהוצאה כספית חשובה העשויה להיות משמעותית והיערכו לכך בהתאם.
- בדקו האם פוליסת הביטוח שאתם מחזיקים בה יכולה לסייע ברכישת המכשירים שכן מכשיר שמיעה נחשב אביזר רפואי.
- בררו מול הספק על אחריות ותקופת ניסיון עם המכשיר החדש ולמדו את הפרטים אודותם – זמנים, מחירים, תנאים וכיו"ב'.
- ודאו שהמכשיר מתאים גם לעתיד הקרוב והרחוק ולא פותר את הבעיה שלכם באופן זמני.